top of page

PROJEKTET

EN SAMLINGSPLATS FÖR HELA BYGDEN

Idén att rusta garveriet i Sjulnäs och göra något av byggnaden har funnits länge. Men det var först sommaren 2019 som arbetet kom igång på allvar. Med byaföreningen i ryggen genomfördes först ett dokumentationsprojekt som resulterade i en vandringsutställning, en film, guidning för skolungdomar och ett flertal artiklar. Allt med stöd av Riksantikvarieämbetet.

Under våren 2020 gav EU klartecken till att börja arbetet med att undersöka om det är möjligt att få medel till reparation av hela byggnaden, bilda en förening som kan ta över och utveckla idéerna om en mötesplats, ett café och museum och en slöjdverkstad.

Hösten 2021 startade förvandlingen mot ett kulturhus.

4.jpg

BLI MEDLEM OCH STÖTTA GARVERIET!

 

Vill du bidra till renovering av byggnad och bevarande av ett kulturarv kan du bli medlem.

Swisha 100 eller 150 kr (singel/familj) till 123 393 70 34. Ange ditt namn och mejladress så får du vårt

nyhetsbrev där vi berättar om vad som är på gång och hur projektet fortskrider.

FÖRENINGEN SJULNÄS GARVERI

Skor vid symaskinen.jpg

OM OSS

FÖRENINGEN SJULNÄS GARVERI

Vi bildades en kall kväll i september 2019 som en syskonförening till Sjulnäs byaförening. Syftet med den nya föreningen är att ta över garveriet från Hans Sandlund, vars far drev garveriet och skoaffären till 1976. Övertagandet blev klart sommaren 2021.

 

Vi har nu blivit en “färdig” förening med swishnummer så ni som vill kan gå med för att stödja utvecklingen av ett hus fullt med aktiviteter för och med bybor, för turister och tillresande. Ett besöksmål och en byagård. Kanske även ett café med bygdens godaste mackor och smarrigaste tårtor?

ORDFÖRANDE Pär Isaksson

SEKRETERARE Peråce Ershag

KASSÖR  Karin Isaksson

LEDAMOT Stina Brolin Bergman

LEDAMOT  Martina Lundström

LEDAMOT  Anna Vesterberg

LEDAMOT Jan Sandlund

SUPPLEANT Birgitta Vesterberg

REVISOR  Gunnel Sandlund, Stig Nilsson

Dessutom ett stort antal stödpersoner bestående av garvare, byggnadskunniga, skomakarättlingar, hantverkare, vanliga bybor, landsbygdsutvecklare och många andra.

bottom of page